Ik stelt je voor aan Maris van CreaChick.

capture11-22-2017_105215_AM

Ik stel je graag voor aan een Blogger die ik zelf al een tijdje volg.  Vandaag laat ik jullie kennis maken met deze geweldige meid door paar vragen die zij graag wou beantwoorden.

1. Stel je zelf eens voor?

Ik ben Maris, 30 jaar, getrouwd met Rick en moeder van twee kleine meisjes (Emily, 7 jaar en Mila, 5 jaar).

2. Wat doe je in het dagelijks leven?

Naast dat ik fulltime moeder ben werk ik aan mijn eigen onderneming, CreaChick. Op mijn website deel ik allemaal DIY inspiratie. Van haakpatronen tot inspiratie voor in je bullet journal. Ook maak ik creatieve YouTube video’s onder de naam CreaChick.

3. Wat is je blogadres?

www.creachick.nl

4. Waar blog je over?

Alles wat betreft DIY dus. Haken, bullet journaling, handlettering, DIY projecten, make-overs in huis, maar ook tips en tricks voor alles rondom de DIY en het huis. Ook deel ik printables die door mij getekend zijn. En alles op mijn website is gratis! Oftewel een blog voor iedereen die ook maar houdt van creatief zijn en zin heeft om inspiratie op te doen en ook graag iets wil gaan maken!

5. Welk publiek wil je er mee bereiken?

Maakt me niet uit. Jong, oud, man, vrouw. Als je het leuk vindt om bezig te zijn met je handen, op welk gebied dan ook, dan kan je op mijn website terecht.

6. Hoelang blog je al?

Op creachick.nl nu twee jaar.

7. Hoe ben je terecht gekomen in de bloggerwereld?

Ik blog al heel lang. Inmiddels al 11 jaar. Ik ben begonnen op mcdid.nl, dat was een persoonlijke blog. Maar bloggen is in de loop der jaren wel wat veranderd en mijn persoonlijke blog vond ik niet meer aansluiten bij de rest van het internet. Ik ben uiteindelijk gestopt, maar miste het delen van creatieve dingen heel erg, die ik ook af en toe deelde op mcdid.nl. Dus ben ik een nieuwe blog gestart, creachick.nl. En dat is heel hard gaan groeien! En dat vind ik zo ontzettend leuk!

8. Waar haal jij je inspiratie voor je artikelen?

Vooral uit mezelf. Ik deel alleen maar wat ik heb gemaakt of leg uit hoe je iets ook kan maken dat ik gemaakt heb. Maar als ik inspiratie opdoe voor een DIY project, dan duik ik altijd Pinterest op.

9. Hoeveel tijd besteed je aan het bloggen?

Nou, het bloggen zelf valt wel mee. Ik ben meer tijd kwijt aan het maken van video’s, het creatief bezig zijn uberhaupt, het onderhouden van alle social media etc. Mijn blog is meer ondersteunend aan al het andere eromheen.

10. Op welke dagen post je?

Geen vaste dagen. Net wanneer ik weer iets heb om te delen dat voor mijn lezers interessant is.

11. Volg je zelf bloggers of niet en waarom?

Nee. Vroeger wel gedaan, maar nu ben ik niet meer zo actief in blogland. Tegenwoordig ben ik meer actief op YouTube en Instagram met volgen.

12.  Zou je je blog nog veranderen of vind je hem perfect zoals hij is?

Mijn site zou ik heel graag anders willen zien. Mijn man, programmeur, wil hier ook heel graag een keer iets voor maken, maar het is niet onze hoogste prioriteit, aangezien mijn website dus echt ondersteunend is aan al het andere.

13. Op welke artikel ben je het meest trots?

Lastig. Ik vind eigenlijk al mijn blogs een beetje gelijkwaardig. Maar ik denk mijn haakpatronen. Daar zit zoveel werk, aandacht en zorg in. Om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

14. Hoeveel thema’s heeft je blog ongeveer gehad?

Eentje nog maar. Dat is diegene die het nu is. En lang niet perfect, maar dat komt dus wel.

15. Wat vind je het leukste aan bloggen?

Dat je mensen kan inspireren ook leuke dingen te gaan maken. Want DIY’en is zoooo leuk! En soms lijkt alles moeilijker dan het is, en ik vind het echt heel leuk om mensen te laten zien wat je met weinig en alleen wat geduld kan maken.

16. Wat vind je belangrijke eigenschappen die een blogger zou moeten hebben?

Gewoon jezelf zijn. Niet iemand nadoen, niet aan regels houden die mensen bedacht hebben voor het bloggen. Lekker bij jezelf houden en niet de grote kudde volgen. Dat zijn mensen die interessant zijn en leuk zijn om te volgen. Die springen eruit!

17. Wat vind je het allerleukste om te doen?

Ik denk DIY’en samen met mijn man en in mijn Bullet Journal werken. Al scoort haken ook heel erg hoog.

18. Heb je ooit iets stoms meegemaakt door bloggen?

Nee, eigenlijk alleen maar hele lieve reacties en leuke mensen erdoor leren kennen.

19.  Wat zijn je plannen nog voor de toekomst met je blog?

Voor mijn blog weet ik het niet zo zeker, maar voor mijn YouTube kanaal wil ik zeker vaste items hebben die meerdere keren per week online komen. Misschien dat mijn blog daar goed bij kan ondersteunen, maar daar heb ik nog niet echt over nagedacht.

20. Wat vindt je partner er van dat je blogt?

Heel erg leuk! Hij werkt zelfs samen met me. De blog onderhoud ik echt zelf, net als alle social media, maar de ideeën doen we samen. En de video’s op YouTube bedenken we ook samen en voeren we sinds kort soms ook samen uit!

21. Werk je? Zo ja, hoe combineer je dit met je eigen site?

Mijn site is dus mijn werk 🙂 Samen met fulltime moeder zijn!

22. Op welke sociaal kanaal ben je te vinden?

Op Facebook  op Instagram en op YouTube .

23. Welke tips heb je voor andere bloggers?

Doe lekker wat je leuk vindt om te doen. Maak je niet druk om bezoekersaantallen of over vaste dagen dat je perse iets online moet zetten. Je hoeft ook echt niet honderden reacties op andere blogs achter te laten om zelf ook reacties te krijgen. Doe gewoon waar je goed in bent, wat je leuk vindt en de rest komt vanzelf. Blijf gewoon dicht bij jezelf.

24. Hoeveel bezoekers wil je over een jaar?

Maakt me niet zoveel uit. Ik heb nu best wel veel bezoekers en als dat zo blijft vind ik het goed. Als dat groeit vind ik het ook goed. Ik vind het belangrijk dat mensen mijn website lezen, omdat ze het leuk vinden en er inspiratie uit op doen. Of dat er nou één is of honderd.

25. Heb je een Bullet Journal, en waar haal je inspiratie er voor?

Jazeker. Dat is op dit moment hetgeen waar ik op YouTube het meeste mee doe. Ik haal vooral mijn inspiratie van travel journals op Pinterest. Maar toch vind ik weinig journals echt aansluiten bij hoe ik het ook doe, dus het liefste bedenk ik zelf gewoon wat.

26. Ben je tevreden met je Bullet Journal, of vind je dat er toch een paar dingen kunnen veranderen?

Ja onwijs. In het begin wat ik nog wat zoekende, maar ik begin heel erg mijn eigen stijl nu te vinden. Mijn hele journal kan je trouwens bekijken op YouTube. Dan zie je ook hoe mijn stijl veranderd is in de loop der tijd.

27. Wat ga je nog doen in je verdere leven?

Heel veel leuk en moois hoop ik. Ik hoop heel veel mensen te kunnen inspireren met leuke DIY dingen! Ik hoop heel veel mensen heel veel positiviteit te kunnen sturen. En ik wil mijn kindjes groter zien worden en ze laten opgroeien tot twee fantastische vrouwen 🙂

Ik wil je eerst en vooral bedanken voor de samen werking voor deze geweldige antwoorden op mijn vragen.. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je super veel DIY kan maken en dat je de mensen mee kan inspireren met je mooie werkjes die je steeds maakt. Ik zelf ben al super grote fan van al je werk en zeker van je wonder mooie Bullet Journal.. Veel succes met alles meid..!!

Een gedachte over “Ik stelt je voor aan Maris van CreaChick.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s