Handig: de beste haarscheidingen voor jouw gezichtsvorm

30118760_820341221506220_679896398_n

Het is niet altijd makkelijk om jouw ideale haarscheiding te vinden. Soms lijkt een zijlijn beter, terwijl op andere dagen de middenlijn mooier valt bij je gezichtsvorm. Maar wist je al dat er bepaalde soorten haarscheiding passen bij jou, afhankelijk van de vorm van je gezicht?

Er bestaan zo veel verschillende gezichtsvormen, en je hebt al zo veel geprobeerd: maar eigenlijk weet je niet hoe je haren echt het mooist vallen. Belangrijk is om je sterke punten te accentueren. En dat doe je zo:

  • Vierkant gezicht: leg je scheiding nét naast het midden, want dat zou je gezicht verlengen.
  • Hartvormig gezicht: een diepe zijscheiding, rechts of links. Je sterke beenderstructuur wordt zo wat zachter en je kunt een prominente kin verdoezelen.
  • Ovaal gezicht: jij hebt geluk met jouw gezichtsvorm, want je kunt alle kanten op met je haarscheiding.
  • Rond gezicht: jij staat goed met een diepe zijscheiding of een middenscheiding. Bij een middenscheiding zorg je voor symmetrie in het gezicht en het creëert een illusie van lengte.

Draag jij je haren al jaren in dezelfde plooi? Dan kan het wel eens een helse klus worden om je haarscheiding opeens anders te leggen. Om het makkelijker te maken, begin je vanaf het moment dat je uit de douche komt al met het fixeren van je haren. Dit doe je met een mousse op handdoekdroog haar. Tijdens het drogen kun je met haarclips de scheiding op z’n plaats houden terwijl je haar afkoelt.

Een reactie op “Handig: de beste haarscheidingen voor jouw gezichtsvorm

  1. Wat een handige tip! Ik heb een ovaal gezicht dus ik kan eigenlijk alle kanten op met mijn haar. Ik doe mijn haar bijna altijd naar achteren omdat ik vaak een staart of knot draag.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s