Geur voor elk humeur: 6x natuurlijke oppeppers

45817352_730738740620004_914928119670898688_n

En of we klaar zijn voor die gezellige avonden binnenshuis. De winter hangt nog niet in de lucht, maar je kunt die najaarse gezelligheid wel al in huis halen. Met een geurtje bijvoorbeeld, dat ook op je gemoedstoestand werkt!

MEER DAN SFEERMAKERS

Geuren zijn niet alleen sfeermakers. Ze beïnvloeden je stemming, zelfs al ben je je daar niet altijd bewust van: Dat komt omdat we in een audiovisuele cultuur leven, met weinig aandacht voor geuren. “We trainen onzeneus niet zoals we dat met andere zintuigen doen. We hebben weinig aandacht voor geuren en daarom is het ook vaak moeilijk om ze te beschrijven. En net daarin schuilt hun grote kracht.”

6X EEN GEUR VOOR ELK HUMEUR:

En een lekker geurende woning? Da’s altijd fijn om in thuis te komen.

  • Lavendel brengt rust.

Lavendel ruikt heerlijk! Het plantje wordt al eeuwen gebruikt om tot rust te komen. Door aan lavendel te ruiken, vertraagt je hartslag. Ideaal voor als je stijf staat van de stress, of niet makkelijk de slaap kunt vatten.

  •  Vanille zorgt voor geborgenheid

Volgens onderzoekers voel je je gekoesterd door de geur van vanille, en zou het zelfs je creativiteit stimuleren. Daarnaast werkt het ook kalmerend.

  •  Limoen en kokosnoot houden je alert

en geven je een energieboost!

  •  Ban stress met basilicum

Bij stress ruik je best de geur van basilicum. Ook als je ergens tegenop ziet en moeite hebt om je te concentreren, zou het helpen.

  •  Eucalyptus pept je op

Eucalyptus ontspant en pept je op. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in Turkse stoombaden, de gekende hamams. Ook werkt het verlichtend bij ademhalingsproblemen.

Door rozemarijn presteer je beter in geheugentesten.  Als je je niet goed kunt concentreren of merkt dat je geheugen wel een steuntje kan gebruiken: ruik dan zeker aan rozemarijn!

  •  Jasmijn wiegt je in slaap

Val jij maar moeilijk in slaap? Druppel enkele jasmijndruppels op je hoofdkussen. Wedden dat je zo in slaap valt? Door de geur van jasmijn worden de hersengolven gestimuleerd die je slaperig maken. Je valt niet alleen eerder in slaap, je slaapkwaliteit gaat er ook op vooruit! Jasmijn geeft ook zelfvertrouwen én maakt je positiever!

3 reacties op ‘Geur voor elk humeur: 6x natuurlijke oppeppers

  1. Ik hou erg van lavendelgeur en ken inderdaad ook de kalmerende werking ervan. Een tante die veel doet met energiewerk en ook etherische olien, zei een keer dat wanneer ik me erg angstig voelde (ik heb een angststoornis), ik kon proberen om een beetje lavendelolie op mijn handpalmen te druppelen, ze even goed tegen elkaar te wrijven en dan in een kommetje van mijn handen te ademen. Het hielp echt!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s