Gedaan met die vervelende mee-eters! 5x natuurlijke oplossingen

30118760_820341221506220_679896398_n

Een vette huid? Dan heb je wellicht regelmatig last van mee-eters. Vervelend en hardnekkig. Het slechte nieuws is dat ze vaak terugkeren, ook al verzorg je je huid goed. Maar er is ook goed nieuws: een vettere huid loopt minder risico op rimpels. Dat, én het feit dat je die vervelende zwarte puntjes ook nog eens kunt minimaliseren met onderstaande huismiddeltjes!

  •  Nootmuskaat en Melk.

Nootmuskaat in combinatie met een beetje melk is de perfecte scrub voor een vettere huid. De nootmuskaat neemt de olie op, scrubt en laat een glad gelaat achter. De lactosezuren in de melk verwijderen dan weer dode huidcellen. Let er wel op dat je niet te hard scrubt, dan zou je je huid weleens kunnen beschadigen. Scrub niet langer dan vijf minuten en spoel je gezicht tot slot af.

  • Honing

Weinig tijd? Honing is de gemakkelijkste oplossing voor een snel resultaat. Let er wel op dat je erg plakkerige honing gebruikt. Breng hem vervolgens aan op de zones met mee-eters. Laat het eventjes intrekken en spoel daarna je gezicht af. De honing zal de mee-eters zachtjes uit de poriën trekken. Bovendien heeft honing ook een antibacteriële en antioxiderende werking. Zo worden toekomstige mee-eters minder snel zwart.

  •  Eiren

Voor een masker tegen mee-eters heb je niets meer nodig dan twee eieren. Het eiwit breng je in drie lagen aan op de verschillende zones en laat je vervolgens een kwartiertje drogen. Wanneer het masker begint te ‘trekken’, was je het met lauw water af. Als je echt hardnekkige mee-eters hebt, kan deze methode minder efficiënt zijn, maar je houdt er sowieso wel een zacht en egaal velletje aan over.

  • Cosmetische klei en water

Cosmetische klei vind je in de meeste drogisterijen en is in tegenstelling tot andere kleimaskers eerder goedkoop. Mix het met wat water en breng het aan op je hele gezicht of alleen op de zones met mee-eters. Laat het ongeveer twintig minuten intrekken en druk er vervolgens een warm washandje tegen. Daarna kun je het masker gewoon afwassen.

  • Citroensap en olie

Deze methode is de meest extreme oplossing en wordt alleen aangeraden als de vorige methodes niet werken. Neem een nieuwe, zachte tandenborstel en dip deze in een mengsel van vers citroensap en een zachte olie zoals jojobaolie. De meeste van deze oliën vind je bij de drogist. Wanneer je met de tandenborstel zachtjes scrubt, zullen de zwarte puntjes verdwijnen.

Een gedachte over “Gedaan met die vervelende mee-eters! 5x natuurlijke oplossingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s