Onmisbare apps voor een citytrip in eigen land.

20191106_215202_0000Heel wat mensen maken graag gebruik van de smartphone (waar is dat gezellig terrasje?) tijdens hun reis. Maar wat zijn nu de meest handige apps die je kunt gebruiken voor een citrytrip in eigen land?

WAAR IS DIE WIFI?

  • Of we nu naar Brugge of naar Barcelona reizen, we willen graag zo snel mogelijk weten waar het dichtstbijzijnde wifinetwerk is. Dat kun je makkelijk traceren met de handige app Avast Wi-Fi Finder. Met een druk op de knop zit je zo op een gratis netwerk. Die schitterende selfie post je dus zo op Facebook!

OP ZOEK NAAR DE LEKKERSTE GERECHTEN.

  • Soms wil je niet per se op zoek gaan naar het beste restaurant, maar wil je graag genieten van bijvoorbeeld de lekkerste portie stoofvlees met frietjes én zelfgemaakte mayonaise die er in de stad te vinden is. Met de app Foodspotting kun je op zoek gaan naar gerechtjes in de buurt waar jij zin in hebt. Op basis van recensies van andere bezoekers kun je dus snel uitvissen waar je de meest malse carbonades op je bord getoverd krijgt. Smakelijk!

OEPS… DE WEG KWIJT!

  • Wist je dat er heel wat handige apps bestaan waarbij je vooraf al de landkaarten van je bestemming kunt downloaden? Je hoeft dus geen plattegrondje van Hasselt mee te zeulen, want die kaart kun je in een mum van tijd downloaden op je smartphone via de app CityMap2Go. Download de kaarten voor je vertrekt en bekijk ze daarna offline terwijl je de buurt aan het verkennen bent. Nu naar links, of neen, naar rechts!

WANNEER DE NOOD HET HOOGST IS.

  • Je kent het wel, je bent al de hele dag de stad aan het doorkruisen en plots voel je dat je toch wel heel dringend moet plassen. Maar waar kun je in hemelsnaam zo snel een toilet vinden? Via je smartphone natuurlijk! Met de gratis app Hoge Nood ben je maar een paar klikjes verwijderd van je dringende plaspauze.

EEN TOERISTISCHE POCKET IN JE SMARTPHONE.

  • Heel wat steden hebben eigen apps met allerlei toeristische weetjes die handig kunnen zijn voor je tripje. Maar ook heel wat plaatselijke festivals en evenementen hebben een app met alle nodige info. De website Appstublieft.be verzamelde alle mogelijke toeristische apps in Vlaanderen. Da’s dan weer een boekje minder om mee te zeulen!

2 gedachten over “Onmisbare apps voor een citytrip in eigen land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s