We zijn naar vier Begraafplaatsen geweest.

Ik neem jullie mee naar mijn nieuwsgierigheid naar de eerste wereldoorlog van 14 – 18. Ik heb die dag ook voor de eerste keer gefilmd. Veel kijk plezier…

 • Zoals je kon lezen, is het de eerste keer dat ik iets gefilmd heb. Normaal neem ik steeds foto’s en zette die steeds in een filmke. Nu leek het me echt leuk om gewoon eens alles te filmen. Ik hoop dat je het een beetje goed vind.
 • We hebben die dag zeker 5 begraafplaatsen bezocht. Daarvan heb ik der al 2 van bezocht, waar we steeds weer heen gaan. Gewoon omdat we deze zo prachtig vinden.
 • Ik laat jullie vier zien met wat uitleg bij.
 • Eerst beging ik met de twee, die we het meeste bezichtigen.
Tyne Cot Cemetery.
 • Tyne Cot Cemetery is de grootste Commonwealth begraafplaats op het vasteland en ook de belangrijkste getuige van de bloedige Slag van Passendale. Oorspronkelijk was Tyne Cot een versterkte positie van de Duitse Flandern I-stelling, waar Australische troepen in oktober 1917 een eerstehulppost inrichtten. Ongeveer 12.000 soldaten liggen hier begraven. Op het indrukwekkende Tyne Cot Memorial staan nog eens 35.000 namen van soldaten zonder bekend graf, die na 15 augustus 1917 sneuvelbezig.
 • Ik vind deze begraafplaats zo mooi vooral omdat het zo mooi is onderhouden is. En vooral met de vele namen op de muur geschreven.
Militair kerkhof van Houthulst.
 • Op de Belgische militaire begraafplaats van Houthulst liggen 1.723 Belgische en 81 Italiaanse doden begraven. Deze begraafplaats werd na 1923 (na ruiming van springstoffen en bij het begin van de herbebossing) in een stervorm aangelegd en heeft een oppervlakte van 5 ha 24 a. De meeste Belgen stierven in de nabije omgeving tijdens het eindoffensief dat begon op 28 september 1918.
 • De Italianen waren krijgsgevangenen in het Duitse leger. Zij moesten o.a. munitie via de smalspoorlijnen aanvoeren. Velen stierven in die situatie onder het vuur van hun geallieerde bondgenoten. Ze liggen achteraan op de begraafplaats tegen de bosrand begraven.
 • Deze Begraafplaat vind ik wel mooi, maar eerlijk mis ik hier dan de bloemen bij elke graf.
Buttes New British Cemetery…
 • Deze twee begraafplaatsen in Zonnebeke vormen één geheel. Het kleine Polygon Wood Cemetery ontstond al tijdens WO I. De oorlogsomstandigheden gaven de begraafplaats een onregelmatig grondplan. Buttes New British Cemetery ligt in het verlengde van Polygon Wood Cemetery. Deze grotere begraafplaats werd pas na de Eerste Wereldoorlog aangelegd. Lichamen van gesneuvelde soldaten uit de omgeving van Zonnebeke kregen hier hun graf. 80% zijn onbekende soldaten. Je vindt er ook een gedenkteken voor de Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten die in en rond het Polygoonbos het leven lieten.
 • Deze Begraafplaat was de eerste keer dat ik het gezien heb. En ik moet zeggen wat vond ik het super wonderlijk mooi.
Sanctuary Wood Cemetery…
 • Sanctuary Wood Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in het Belgische dorp Zillebeke (Ieper). De begraafplaats ligt anderhalve kilometer ten oosten van het dorpscentrum, op een hellend terrein nabij Hill 62. Ze werd ontworpen door Edwin Lutyens en heeft een grondplan in de vorm van een cirkelsector met een oppervlakte van 6.758 m². De begraafplaats is omgeven door een natuurstenen muur en de toegang bestaat uit een poortgebouw met een loggia. Centraal op het terrein staat de Stone. of Remembrance en in de zuidwestelijke hoek het Cross of Sacrifice. De begraafplaats wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission.
 • Deze was ook de eerste keer dat ik het bezocht had. Hier had ik ook zo een fijn gevoel bij. Vooral de mooie lavendel van ik zo prachtig aan de buiten kant van de graven.

Hier zijn nog de website van deze mooie wereldoorlog begraafplaats.

7 reacties op ‘We zijn naar vier Begraafplaatsen geweest.

 1. Indrukwekkend hè!? Ik heb dan niets met WO I en WO II maar vind de begraafplaatsen wel indrukwekkend en het zijn alle 4 monumenten op zich. Fijn dat alles zo goed onderhouden wordt. Dat zijn we ook wel verplicht aan hen die sneuvelden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Tis echt de moeite. Nu in mijn vakantie heb ik der nog gezien. Dat ook echt de moeite is. We blijven telkens stilstaan aan de gedachten wat die mensen allemaal hebben gedaan. Vooral ons vrede geven en een mooie toekomst.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s