Ik stelt je voor aan Yaika Tak…

Ik stel je graag voor aan een Blogger die ik zelf al een tijdje volg.  Vandaag laat ik jullie kennis maken met deze geweldige meid door paar vragen die zij graag wou beantwoorden.

Stel jezelf eens voor 

 • Hoi, hoi, ik ben Yaika Tak en ik ben 21 jaar. Ik ben woonachtig in het mooie Brabant in Nederland. 

Wat doe je in het dagelijks leven?

 • Ik ben bezig met het afronden van mijn studie Communicatie. Hierna weet ik nog niet zo goed wat ik wil gaan doen. Ik wil nog niet gaan werken, dat weet ik zeker. Ik ben nog aan het nadenken over een universitaire master, maar dit weet ik nog niet zeker. Ik heb het aankomende half jaar uitgetrokken om dit te gaan onderzoeken. 

Wat is je blogadres? Waar blog je over?

 • Mijn blogadres is www.yaikatak.nl. Ik heb gekozen om gewoon mijn eigen naam te gebruiken, omdat ik van mezelf al een unieke naam heb. Daarnaast is het een persoonlijk blog met de nadruk op diversiteit en entertainment & cultuur. Onder het kopje persoonlijk vallen drie onderwerpen: mijn leven, mijn reizen en mijn favorieten. 

En welk publiek wil je er mee bereiken?

 • Ik denk niet dat ik een specifieke doelgroep heb. Ik denk dat voornamelijk jonge vrouwen mijn artikelen lezen. Voor hen zullen er namelijk veel herkenbare situaties voorkomen. 

Hoelang ben je al een blogger?

 • Eigenlijk nog niet zo lang. Twee jaar geleden liep ik stage bij een groot retailbedrijf waarvoor ik blogs moest schrijven. Dit vond ik toen best leuk. Na mijn stage had ik meteen deze domeinnaam gekocht, maar ik durfde destijds niet openlijk te bloggen. Ik was bang voor wat anderen ervan zouden vinden. Ik kom immers uit een klein dorp. Toch vond ik het te leuk en ben ik er toch gewoon mee begonnen. Op 1 januari 2020 postte ik mijn eerste blog. Dus ik blog nu ongeveer 9 maanden. 

Hoe ben je terecht gekomen in het blogger wereld?

 • Nou, eigenlijk komt het dus voor mijn stage uit het derde leerjaar. Zij hebben mij leren bloggen en leren omgaan met WordPress. Ook hebben zij mij veel kennis meegegeven over SEO, wat nooit verkeerd is in dit vakgebied. 

Waar haal jij inspiratie uit voor je artikelen?

 • Letterlijk uit alles. Maar eigenlijk altijd wel uit dingen die ik meemaak in mijn leven of meegemaakt heb. Ook schrijf ik over alles wat ik leuk vind of belangrijk vind. Het is echt mijn kleine stukje van het internet.

Hoeveel tijd besteed je aan het bloggen?

 • Ik denk zo’n 5 tot 10 uur per week.

Op welke dagen plaats je?

 • Ik plaats iedere dinsdag- en vrijdagochtend op 10:00 uur een nieuw artikel. 

Volg je zelf bloggers of helemaal niet en waarom?

 • Ja, ik lees zelf heel veel artikelen van andere bloggers. Ik haal hier soms ook inspiratie uit voor mijn eigen artikelen. Daarnaast vind ik het oprecht leuk om artikelen te lezen.

Wie is jouw favoriete blogger? Als je die hebt natuurlijk.

 • Hmm, ik denk niet dat ik echt een favoriete blogger heb. Ik lees er eigenlijk best veel en ik heb niet echt een voorbeeld blogger.

Zou je je blog nog veranderen of vind je hem perfect zoals hij is?

 • Ik vind hem zeker nog niet perfect en ik denk dat ik dat ook nooit ga vinden. Ik denk dat ik hem altijd aan zal blijven passen.

Op welke artikel ben je het meeste trots?

 • Het artikel over wat jij kunt doen tegen racisme. Deze heb ik gepost naar aanleiding van de moord op George Floyd. Dit was voor mij ook het moment waarop ik dacht: mensen moeten dit lezen. Dit was ook het eerste artikel dat ik ooit postte op Instagram. Ik vind dat de problematiek rondom racisme vaker benoemd moet worden en dat men hierover hun kennis moet verbreden.

Hoeveel thema’s heeft je blog ongeveer gehad?

 • Heel veel. De eerste zes maanden was mijn blog echt een mengelmoesje van alles en nog wat. Zo schreef ik over beauty, lifestyle, muziek, reizen, issues in de wereld, films, series, muziek, persoonlijke artikelen en nog veel meer.

Waarom heb je uiteindelijk deze gekozen?

 • Ik merkte al snel dat ik over bepaalde onderwerp, zoals muziek, heel veel schreef en over bijvoorbeeld beauty heel weinig schreef. Ik ben na vijf/zes maanden gaan kijken naar de onderwerpen waar ik veel overschreef. Uiteindelijk kwamen hier de volgende drie onderwerpen uit: persoonlijk (opgedeeld in mijn leven, mijn reizen en mijn favorieten), diversiteit (opgedeeld in diversity issues en celebrate diversity) en entertainment & cultuur (opgedeeld in muziek, films & series en documentaires).

Wat vind je het leukste aan bloggen?

 • Het schrijven van de artikelen vind ik heel leuk. Het is echt mijn uitlaatklep en dit vind ik heel fijn. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Wat vind je belangrijke eigenschappen die een blogger zou moeten hebben?

 • Ik denk doorzettingsvermogen. Ik heb nu nog niet super veel lezers, maar ik blijf toch iedere week twee artikelen posten. Ik had al lang kunnen stoppen, maar ik vind het bloggen veel te leuk. Daarnaast moet je bloggen ook echt leuk vinden.

Wat vind je het allerleukste om te doen?

 • Naast bloggen, vind ik het heerlijk om een gehele avond in een leuke film of een Netflix serie te duiken. Bovendien ben ik ook gek op het kijken van documentaires. Daarnaast ben ik ook echt dol op muziek en ben ik vaak te vinden op concerten of festivals. Helaas is dit het afgelopen half jaar niet mogelijk geweest. Dit mis ik oprecht wel.

Heb je ooit iets stoms meegemaakt door bloggen?

 • Nee, nog niet. Ik was altijd heel bang om mijn blog openbaar te maken. Ik heb mijn blog dan ook pas na 6 maanden gepost op Instagram, omdat ik eigenlijk niet wilde dat mensen erachter kwamen dat ik blogde. Ik schrijf soms best wel persoonlijke dingen en het is heel gek dat mensen die je kent dit dan lezen. Ik kom uit een klein dorp, dus daar zijn dit soort dingen vaak ‘not done’. Echter heb ik alleen maar positieve dingen gehoord naar aanleiding van mijn artikelen. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om het gewoon te posten.

Wat zijn je plannen nog voor de toekomst met je blog?

 • Ik wil het concept ‘celebrate diversity’ nog verder uitbouwen. In de ‘celebrate diversity’ artikelen vult iemand een vragenlijst in over zijn of haar leven. Deze mensen verschillen allemaal heel erg in de manier van hoe zij naar het leven kijken en hoe zij hun leven invullen. Het wordt uiteindelijk een soort van online vriendenboekje. Ik geloof echt in dit concept en ik denk echt dat het mensen anders naar de wereld kan laten kijken.

Wat vindt je partner der van dat je blog?

 • Ik heb geen partner, dus daar hoef ik geen rekening mee te houden. 

Studeer of werk je? Zo ja, hoe combineer je dit met je eigen site?

 • Als het goed is, ben ik eind augustus afgestudeerd. Ik wil nog niet op zoek gaan naar een ‘grote mensen’ baan. Ik weet niet of ik echt iets met mijn studie wil gaan doen, dus ik wil dit half jaar gaan gebruiken om uit te zoeken wat ik precies wil doen. Ook wil ik misschien gaan reizen dit jaar, maar dit is afhankelijk van het coronavirus. 

Op welke social kanaal ben je te vinden?

 • Ik ben op alle social mediakanalen te vinden. Ik heb Communicatie gestudeerd, dus ik weet de waarde van social media. Ik ben zelfs onlangs weer gaan twitteren. Dat heb ik echt gemist. Daarnaast zit ik veel op Instagram (@yaikatak), maar post ik niet zo heel veel foto’s. Wel ben ik gek op het maken van Instagram story’s. 

Welke tips heb je voor andere bloggers?

 • Ik heb vooral tips voor mensen die twijfelen om te gaan bloggen. Om te beginnen: doe het gewoon. Probeer het uit. Als het niks is, kun je er zo weer mee stoppen. Ik ben heel blij dat ik er ooit mee begonnen ben, aangezien ik er super veel plezier uithaal. Mijn tweede tip is om goed na te denken waarover je wilt gaan bloggen. Ik had dit beter kunnen doen. Tot slot moet je gewoon het lak hebben aan wat anderen ervan vinden. Als jij het leuk vind, is het goed.

Hoeveel bezoekers wil je over een jaar?

 • Als ik de 10.000 bezoekers haal, zal ik echt super tevreden zijn. Ik ben momenteel nog aan het bouwen, dus ik ben nu echt al blij met iedere lezer haha. 

Hoeveel volgers denk je dat je precies over één jaar hebt?

 • Hmm, een heel moeilijke vraag. Het is natuurlijk altijd tof om te zien dat mensen terugkeren naar je blog. Maar ik denk dat ik blij ben als ik volgend jaar 10.000 bezoekers heb.

Heb je een Bullet Journal, en waar haal je inspiratie der voor?

 • Nee, ik heb geen bullet journal, maar ik wil hier wel graag mee gaan beginnen. Ik zie zoveel bloggers om mij heen die dit wel doen en het ziet er superleuk uit. Daarnaast ben ik fan van lijstjes en een gestructureerd leven.

Wat ga je nog doen in je verder leven?

 • Ik wil nog héél véél dingen doen in het leven. Ik wil sowieso dit half jaar gaan kijken wat ik werk gerelateerd wil gaan doen. Daarnaast wil ik dit half jaar allerlei dingen uitproberen: leren fotograferen, leren dansen (Salsa & Bachata), gaan schilderen met waterverf, meer gaan lezen, etc. Tot slot wil ik nog heel veel van de wereld zien, ik heb super veel zin om te gaan reizen. Maar hierop zal ik nog even moeten wachten…

Ik wil je alvast bedankt Yaika voor de samenwerking… Hier naast wil ik je een fijne toekomst wensen met mooie reizen en vooral een goeie job dat je graag wilt doen. Maar vooral het schilderen met waterverf is al een fijn beging 😉…

4 reacties op ‘Ik stelt je voor aan Yaika Tak…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s